Køretiden på en elektrisk bil kan variere en del, men som udgangspunkt kan man regne med ca. 30-60 minutters effektiv kørsel på en opladning.

Køretiden afhænger både af hvad bilen udsættes for under kørsel, underlag, vægt, fart osv.

Batterier er meget følsomme overfor fejlopladninger, derfor er det vigtigt at overholde disse råd:

Batterierne må ikke udsættes for vand/fugt
Batterierne skal oplades mindst 1 gang i måneden, også når køretøjet ikke bruges (f.eks. vinter perioden)
Batterierne må ikke ”overvintre” i et fugtigt/koldt lokale
Batterierne skal oplades 8-10 timer hver gang, og må ikke stå med oplader tilsluttet mere en maks. 20 timer.

Hvis batterierne ikke er i topform
Oplad batterierne i 8-10 timer
Klods køretøjet op og sæt det til at køre konstant indtil hjulene næsten ikke kan trække rundt mere (kan tage flere timer)
Oplad batterierne igen i ca. 8-10 timer.
Gentag denne proces 2-4 gange hvor der gerne skulle kommer mere og mere liv i køretøjet.
Hvis ikke dette hjælper er batterierne sandsynligvis færdige og kræver en udskiftning.

Fejlen kan også ligge i at du bruger den forkerte oplader, mange opladere ligner hinmanden og det er meget let at forveksle dem.

Tjek denne korte manual for at sikre at det er den rette oplader du bruger:

https://leggodt.freshdesk.com/support/solutions/articles/9000075319-generelt-vil-din-elektriske-bil-ikke-oplade-

Er der garanti på et batteri?

Batterier bliver slidt, og derfor kategoriseres de som en sliddel, i stil med dæk, slange o.lign.

Dvs. at de bliver dårligere og dårligere.

Specielt hvis man ikke vedligeholder batteriet efter vejledningen (oplades minimum 1 gang i måneden, også når batteriet ikke bruges)

”Sliddele” er ikke omfattet af samme garantiregler som ”ikke slidele”

Naturligvis gælder de lovpligtige 6 mdr. garanti, og 18 mdr. reklamationsret.

Men efter de 6 mdr. garanti må man desværre acceptere at batteriet bliver dårligere og dårligere, det giver ikke ret til en ombytning.

Holder batteriet helt op med at virke inden for reklamationsrets perioden, så er det en helt anden sag, så skal kunden sende batteriet ind til eftersyn, så kan det måles om der har været en fejl i batteriet, og det derved er omfattet af ombytningsret.

https://www.danskerhverv.dk/presse-og-nyheder/nyheder/2016/april/medlemmerne-sporger-kan-kunden-klage-over-at-et-batteri-holder-op-med-at-virke-inden-for-to-ar/