Hvor langt kan man forvente at et elektrisk løbehjul kører på en opladning?

Og hvad er topfarten?


Hvor langt et elektrisk løbehjul afhænger af flere faktorer:


Vægten på føreren:

Jo mere chaufføren vejer, jo kortere kan løbehjulet køre på en opladning


Underlag:

Det betyder meget hvilket underlag der køres på, fliser og andre helt plane underlag er klar det bedste at køre på, ru asfalt, grus, græs o.lign. vil koste en del i distancen man kører på en opladning


Hjælp mig:

Det betyder meget mere end man lige tro, hvor meget du hjælper løbehjulet ved selv at sparke en gang i mellem, det er specielt vigtigt at hjælpe løbehjulet op i fart, og husk at give et lille puf en gang imellem under kørslen, og specielt hvis du rammer en lille stigning eller opkørsel. Det kan give op til 100% ekstra distance hvis du hjælper løbehjulet :-)


HUSK også at batteriet bliver bedre og bedre hver gang du oplader det, de første 8-10 gange, derefter vil det yde det maksimale af hvad det kan.


Temperatur:

Generelt kan man sige at jo koldere det er, jo kortere tid får man ud af sit elektriske løbehjul.
Når temperaturen er under 18 grader, vil køretiden mindskes.


Hastighed / Topfart :
Topfarten afhænger af de samme faktorer som nævnt ovenfor, hvis du hjælper den ved at sparke den op i hastighed, så kan de typisk køre 2-4 km/t hurtigere :-)


Luft i dæk :

Nogle elektriske løbehjul har luft dæk.


Du kender det sikkert fra en cykel, hvis der ikke er luft i dækkene, er den MEGET sej at køre på, på samme måde er det med et løbehjul, hvis ikke der er luft nok i dækkene, kører den dårligt, og du vil også slide meget på det elektriske system, og i værste fald ødelægge motor.

Du kan læse på dækket hvor meget luft der skal i dækket for at løbehjulet yder bedst.

F.eks skal der i Windgoo M11 og Fiat F85 løbehjul være 50 PSI (3,5 bar) i dækkene, de skal pumpes med en kompressor og samme tud som til en bil og knallert.
VIGTIGT:
Hvis du bare stiller dig op på løbehjulet, og lader løbehjulet lave alt arbejdet, så risikerer du at forkorte køretiden til det halve eller måske endda under det halve.

Følg rådene herover for at få mest muligt ud af dit elektriske løbehjul.